آموزش رایگان کنترل اتوماتیک
بررسی کامل دوره
- نظرات :13 نظر4.7
- آموزشگاه:مکتب خونه4.2
- مدرس:کامیار نیکزادفر4.7
- زمان:33 ساعت و 9 دقیقه
- مدرک:دارد
- توضیحات:دارد
توضیحات
درس «کنترل اتوماتیک» در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-95 با کمک آقای سید علی میرمحمدصادقی، در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ضبط شدهاست.
کنترل اتوماتیک یا کنترل خطی یکی از دروس پراهمیت در رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی برق، هوافضا و مهندسی شیمی است. اغلب سیستمهای پیشرفته مهندسی نظیر هواپیما، خودرو، ربات، نیروگاه، پالایشگاه، لوازم خانگی هوشمند و ... برای عملکرد خود نیازمند سیستمهای کنترلیاند. این مطلب باعث شدهاست که فضای مناسبی برای پژوهش و اشتغال در حوزهی کنترل برای مهندسان فراهم گردد. درس حاضر به بررسی عملکرد سیستمهای دینامیکی و روشهای کنترل آن میپردازد. هدف از ارائه این درس آموزش روش مدلمبنا در طراحی کنترلهای کلاسیک برای سیستمهای خطی است. در یک دیدگاه کلان، درس ارائه شده را میتوان به دو بخش تحلیل سیستم و طراحی کنترلر بخشبندی نمود. از آنجاکه ذات روشهای طراحی کنترلر کلاسیک ریشه در فضای فرکانسی دارد، لذا سهم ریاضیات در آموزش کنترل و طراحی آن غیرقابلانکار است؛ این امر آموزش کاربردگرای کنترل را با چالش مواجه مینماید. برای فائق آمدن به این چالش، تلاش شدهاست تا در گامهای ابتدایی با رویکردی فیزیکی، تحلیلی و مفهومی به کنترل و کاربردهای آن اشاره شود. تجربه تدریس به این روش نشان دادهاست که دانشجویان دوره کارشناسی مهندسی، در صورت اطمینان از کاربردی بودن این دانش، علاقه مضاعفی به یادگیری و پذیرش ریاضیات مرتبط با آن نشان خواهندداد.
ازآنجاکه از یکسو مفهوم سیگنال و سیستم - بخصوص برای دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک - تا قبل از اخذ این درس کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست و از سوی دیگر شناخت کافی دانشجو نسبت به سیستم و موارد مرتبط با آن مهمترین اصل در یادگیری کنترل است، در جلسات ابتدایی تلاش شدهاست تا دانشجویان با مفاهیم اساسی سیستم نظیر ورودی، خروجی، اغتشاش، دینامیک سیستم و رفتار سیستم آشنا شوند. در ادامه تلاش میشود لزوم استفاده از کنترلر در سیستمها برای دانشجویان تبیین گردد و مواردی نظیر دینامیک سیستم، پایداری و خطای حالت ماندگار در اذهان ایشان نقش بندد و در ادامه مدلسازی سیستمها مدنظر قرار گرفتهاست.
ازآنجاکه تبدیل لاپلاس از مهمترین بنیانهای ریاضی برای آموختن «کنترل اتوماتیک» است، لذا در ابتدا مفاهیم آن مورد تأکید قرار میگیرد و بر اساس مفهوم تابع تبدیل و مشخصههای آن در فضای لاپلاس بهعنوان روش مدلسازی پذیرفتهشده در کنترل به دانشجویان آموزش داده شدهاست. در ادامه روشهای مدلسازی امپدانسی برای سیستمهای مکانیکی، الکتریکی و الکترومکانیکی تشریح شدهاست. در بخش بعد دانشجویان با مشخصههای رفتاری مدل سیستمها آشنا میشوند. آنها میآموزند چگونه مشخصههای تابع تبدیل را به مشخصههای زمانی و رفتاری سیستمهای فیزیکی ارتباط دهند. در بخش بعد روش بلوک دیاگرام بهعنوان یک روش قدرتمند در نمایش سیستمهای دینامیکی مورد بحث قرار میگیرد. دانشجویان قادر خواهند بود بلوک دیاگرام سیستمهای پیچیده را به یک تابع تبدیل معادل، بدل نمایند. در ادامهی بخش تحلیل سیستمها دانشجویان با مفاهیم پایداری و خطای حالت ماندگار در سیستمها آشنا میشوند. آنها میتوانند پایداری سیستم و نیز خطای حالت ماندگار که دو مفهوم اصلی در مشخصههای سیستمهای کنترلی است را به توابع تبدیل سیستم ارتباط دهند. تا این مرحله از درس، دانشجو قادر است، سیستم واقعی را به یک مدل ریاضی تبدیل نماید و مشخصههای کنترلی نظیر پارامترهای رفتاری سیستم، پایداری و خطای حالت ماندگار را از طریق مدل بیابد.
در بخش دوم درس، به دانشجو آموزش داده میشود تا با استفاده از مدلسیستم و آموختههای پیشین، نسبت به طراحی کنترلر مناسب برای سیستم اقدام نماید. در حقیقت این بخش را میتوان دستکاری در سیستم حلقهباز بهمنظور دستیابی به مشخصههای سیستم حلقهبسته دانست. در درس کنترل اتوماتیک دو روش طراحی شامل مکان هندسی ریشه و روشهای فرکانسی به دانشجویان آموزش دادهمیشود. در هر روش کنترلی ابتدا مفاهیم اساسی روش و سپس کاربرد آن در طراحی کنترلر مناسب برای دسترسی به شاخصهای عملکردی سیستم حلقهبسته به دانشجویان آموختهمیشود. دانشجویان خواهندآموخت چگونه مشخصههای سیستم حلقهبسته را - در صورت امکان - با تنظیم بهره استاتیکی حلقهباز و در صورت لزوم با اعمال یک جبرانگر دینامیکی در مسیر حلقهباز به مشخصههای مطلوب نزدیک نمایند.
امیدواریم دوره آموزشی حاضر در ارتقاء تسلط دانشجویان مهندسی مکانیک، برق، هوافضا و شیمی به مفاهیم جذاب و کاربردی کنترل اتوماتیک و نهایتاً ایجاد انگیزه در ایشان بهمنظور ادامه تحصیل یا اشتغال در این بخش از مهندسی، مؤثر واقع گردد.
دروس ریاضی مهندسی، دینامیک و ارتعاشات مکانیکی از پیشنیازهای درس کنترل اتوماتیک هستند.
دوره آموزش رایگان کنترل اتوماتیک دورهای با امتیاز نهایی 5 میباشد و توسط دوره بین که موتور جستجوی بهترین دوره های آموزشی میباشد، تحلیل، بررسی و امتیازدهی شده است. مدت زمان این دوره 33 ساعت و 9 دقیقه میباشد که در مکتب خونه توسط کامیار نیکزادفر مدرس این دوره ارائه شده است. قابل توجه است که این دوره مدرک دارد و دوره مذکور رایگان میباشد.
همچنین میتوانید با کلیک بر روی دکمه شروع یادگیری به آموزشگاه ارائهدهنده متصل شوید و دوره آموزش رایگان کنترل اتوماتیک را تهیه نمایید.
علاوه بر این، شما عزیزان میتوانید همه دورههای مهندسی مکانیک سراسر اینترنت را در صفحه مهندسی مکانیک در دورهبین مشاهده، مقایسه و بهترین دوره از نظر کیفیت و قیمت را به آسانی انتخاب نمایید.
نظرات فراگیران
کاربر مکتبخونه
سلام- این کلاس دانش آموز خودشو میخواد. ممنون. 6 ستاره دارید
کاربر مکتبخونه
خیلی خوب توضیح میدادن ممنونم خیلی مفید بود
نامی
ممنون...
امین
استادی بی نظیر با فن بیان بالا