آموزش نرمافزار کتیا (مقدماتی)
بررسی کامل دوره
- نظرات :265 نظر4.5
- آموزشگاه:مکتب خونه4.2
- مدرس:علیرضا محمدزاده4.4
- زمان:149 ساعت و 52 دقیقه
- مدرک:دارد
- توضیحات:دارد
توضیحات
نرم افزار کتیا (CATIA)، نرمافزاری مهم و آشنا در حوزه طراحی است که در جعبهابزار طراحی صنعتی مهمترین عنصر آن بهحساب میآید. دوره آموزش نرم افزار کتیا به آموزش این نرم افزار محبوب میپردازد و دانشجو با گذراندن این دوره به جنبههای مختلف آن آشنا خواهد شد. قبل از اینکه دوره آموزش نرم افزار کتیا معرفی شود، ابتدا کمی در رابطه با این نرم افزار به گفتگو خواهیم پرداخت.
نرم افزار کتیا چیست؟
نرم افزار کتیا (CATIA) نرمافزاری تجاری و یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی صنعتی و طراحی محصول برای رشته طراحی صنعتی، مهندسی صنایع و آموزش مهندسی مکانیک به شمار میآید. این نرم افزار با در دست داشتن ابزارهای گوناگون و منوهای متنوع نیازهای تمامی کاربران را برای داشتن نرم افزاری خوب برطرف میکند. نرم افزار کتیا نرم افزاری بسیار جامع و کامل برای طراحی هر نوع طراحی سه بعدی و دو بعدی است.
این نرم افزار در عین سادگی، آنقدر قدرتمند است که کاربردهای بسیار زیادی را در زمینههای خودروسازی و هوافضا و همچنین تست محصولات ساخته شده از خود ارائه میدهد. در ایران نیز بسیاری از شرکتها هستند که برای طراحی و تولید انواع محصولات و ابزارها از این نرم افزار استفاده میکنند. نرم افزار کتیا در کنار نرمافزارهای طراحی مدل سهبعدی و دوبعدی دیگری مانند راینو و Solidworks و غیره، گزینه بسیار عالی برای آموزش و کسب تخصص در زمینه طراحیهای صنعتی است. در دوره آموزش نرم افزار کتیا، نحوه کار این نرم افزار به صورت تمام و کامل پوشش داده خواهد شد.
تواناییهای نرمافزار CATiA
مدلسازی و طراحی سطوح و قطعات پیچیده، شرکتهای هواپیماسازی همچون بوئینگ و شرکتهای خودروسازی همچون فورد و نیسان از نرمافزار کتیا استفاده میکنند.
طراحی پروسه ماشینکاری و تولید و استخراج G-code برای دستگاههای تراشکاری cnc جهت ساخت قطعه
تحلیل و طراحی مکانیزمها، سیستمها و تجهیزات هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی وغیره
طراحی قالب و مدلهای ورقکاری
شبیهسازی
مدیریت پروژهها
ویژگی های نرم افزار کتیا
دارا بودن رابط گرافیکی قدرتمند و کاربر پسند (User-Friendly)
آسان نمودن کار کاربر با ایجاد نمودار درختی
داشتن تاریخچه (History) جهت برگرداندن تغییرات اعمالی به مدل
امکان تخصیص ابعاد به قطعه به صورت پارامتریک
سفارشی نمودن نرمافزار کتیا به وسیله رابطهای برنامه نویسی (API)
در دوره آموزش نرم افزار کتیا ویژگیهای این نرم افزار بهصورت تخصصی و عملی بررسی خواهند شد.
محیط نرم افزار کتیا
محیط نرم افزار کتیا از ماژولهای متعددی تشکیل شده است که از هر کدام از آنها با توجه به نیازی که کاربر دارد میتواند از آن استفاده نماید.
ماژول طراحی مکانیکی (Mechanical Design)
متداولترین ماژول کتیا که در تمامی دورههای آموزشی کتیا مقدماتی تا پیشرفته میتواند وجود داشته باشد، محیط طراحی مکانیکی است. در این محیط همانند اکثر نرمافزارهای طراحی صنعتی شما قادر خواهید بود کارهایی نظیر طراحی دوبعدی و سهبعدی نقشهکشی، ابعاد دهی به قطعات، مدلسازی، مونتاژ قطعات، تعیین تلرانس، طراحی جوش، طراحی قالبهای پلاستیکی یا فلزی و بسیاری از کارهای دیگری را انجام دهید. در دوره آموزش نرم افزار کتیا مکتب خونه، محیط طراحی این نرم افزار مورد بررسی واقع شده است.
ماژول شکل دهی Shape
ماژول شکلدهی یا Shape محیطی برای طراحی آزاد قطعات مکانیکی در نرم افزار کتیا است. این محیط دارای ابزارهای بسیار ساده و اولیه برای ترسیم سطوح مختلف، طراحی قالب، کشیدن نقشههای قطعات پیچیده بهصورت دوبعدی و سهبعدی است. ماژول shape یکی از پرکاربردترین محیطهای این نرم افزار است.
ماژول آنالیز و شبیه سازی (Analysis and Simulation)
قطعاً با نرمافزارهای آنالیز تخصصی رشته مهندسی مکانیک مثل انسیس (ANSYS) کارکردهاید و این را بهخوبی میدانید که تحلیل سازههای مهندسی که طراحی میکنید دارای اهمیت هستند اما ازآنجاییکه انتقال قطعه مدل شده از محیط یک نرم افزار به محیط دیگر دشوار بوده و همچنین طراحی دوباره قطعه در محیط یک نرم افزار آنالیزور نیز زمانبر است، با کمک نرم افزار کتیا دیگر این مشکل را نخواهید داشت چراکه کتیا دارای ماژولی مخصوص برای آنالیز و شبیهسازی قطعات مکانیکی بهحساب میآید.
ماژول ماشین کاری (Machining)
اگر با ماشینهای صنعتی مانند دستگاههای CNS یا NC کار میکنید قطعاً با نرمافزارهای مدلسازی مربوط به آنها نیزآشنایی دارید. نرم افزار کتیا در چند سال اخیر ماژولی را برای افرادی که با چنین دستگاههایی سروکار دارند فراهم کرده است. بدین گونه دیگر نیازی به استفاده از نرمافزارهای مشابه وجود ندارد با داشتن این نرم افزار میتوانید کلیه فعالیتهای مربوط به ماشینکاری اعم از شبیهسازی تولید قطعه، مدلسازی و بهینهسازی زمان ساخت قطعه را یکجا انجام دهید.
مدلسازی آزمایشی (Digital Mockup)
دیجیتال موک آپ یا مدل سازی آزمایشی، ماژولی محبوب و پرکاربرد است که همیشه مورد تقاضای بسیاری از دانشجویان و مهندسان بهحساب میآید. این مازول از سه بخش بسیار کاربردی تشکیل شده است:
آنالیزگر محیط: این ابزار به طراح این امکان را میدهد که به بررسی ابعادی، گپهای موجود بین بخشهای مختلف قطعه و تداخلهای مورد انتظار در یک مجموعه بپردازد و بهصورت دقیق به شما گزارش دهد.
سینماتیک: ابزار سینماتیک یک محیط جذاب دیگری در ماژول مدلسازی آزمایشی است که به شما امکان آنالیز مکانیزمهای حرکتی را میدهد.
محیط دید دوبعدی: سومین محیط ماژول مدلسازی دیجیتال است که امکان اسکن نقشه بهصورت دوبعدی و استخراج نتایج موردنیاز برای استفاده در مهندسی معکوس را در اختیار شما قرار میدهد.
سایر ماژول های کتیا
نرم افزار کتیا ماژولهای جذاب دیگری نیز دارد، بهعنوانمثال محیط مونتاژ که برای مونتاژ قطعات طراحی شده بکار گرفته میشود یا ماژول جوشکاری که در آن انواع روشهای جوشکاری و محیط طراحی قالبهای ریختهگری، محیط درفت Draft که برای طراحی دوبعدی استفاده میگردد.
ماژول طراحی سازهای که غالباً برای کاربران مهندسی عمران استفاده میگردد. محیط تلرانس گذاری بهصورت سهبعدی، طراحی قالبهای پلاستیکی و فلزی، ماژول آنالیز ایرادهای قطعات دارای خم یا لبه، محیط ورقکاری، ماژول طراحی آزاد که برای طراحی بدنه خودروها استفاده میشود و بسیاری از محیطهای دیگر که باعث شده افزار کتیا به یکی از محبوبترین نرمافزارهای تخصصی مهندسی تبدیل شود.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نرم افزار کتیا
به دلیل اینکه نرم افزار کتیا یکی از قویترین نرمافزارهای طراحی صنعتی بوده و به خاطر داشتن موتورهای شبیهسازی قوی، برای اجرای دستورهای مختلف آن شما به یک کامپیوتر با پردازشگر قدرتمند نیازمند هستید تا بتوانید پروژههای خود را بهآسانی انجام دهید؛ بنابراین به یک سیستم 64 بیتی، کارت گرافیک خوب و مناسب، هارد دیسک با فضای زیاد و رم قوی نیاز دارید، زیرا نرم افزار کتیا یک برنامه مبتنی بر گرافیک است که برای شبیهسازی و آنالیز از دستور رِندِرگیری بهره میگیرد.
همچنین به دلیل بالا بودن حجم خود برنامه شما به فضای کافی برای نصب آن نیاز خواهید داشت؛ و درنهایت هرچقدر کَش رم بالاتری داشته باشید اجرای کتیا با سرعت بیشتری صورت میپذیرد.
مهمترین بخشهای نرمافزار کتیا
محیط طراحی مکانیکی: در نرمافزار کتیا محیطهای طراحی گوناگونی وجود دارد که زیرمجموعه ماژول Mechanical Design قرار دارد که مهمترین محیطهای طراحی این نرم افزار ا محیط طراحی قطعات توپر (Part)، محیط Sketcher کتیا (طراحی دوبعدی)، محیط پارت دیزاین Part Design (طراحی قطعات سهبعدی)، محیط مونتاژی (Assembly Design)، Drafting کتیا (تهیه نقشههای دوبعدی)، محیط Free Style کتیا، طراحی قالب (Mold Tooling Design) و طراحی مدلهای ورقکاری (Sheet metal) است.
محیط سطح سازی یا طراحی سطوح پیشرفته: در نرمافزار کتیا جامعترین محیطی که این امکان را به شما میدهد تا سطوح پیشرفته را طراحی کنید. محیط Generative Shape Design که یکی از کاملترین محیطهای طراحی سطوح پیشرفته است.
محیط ماشینکاری: همانگونه که ذکر شد نرمافزار کتیا جزو معدود نرمافزارهای مهندسی است که هر سه بخش طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) و ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) را پوشش میدهد. محیط ماشینکاری نرم افزار کتیا شما را قادر میسازد با استفاده از دستگاههای متداول صنعتی روش براده برداری را تعریف کنید و خروجی آن را برای استفاده در دستگاه صنعتی بگیرید.
طراحی و تحلیل مکانیزمها: یکی از قابلیتهای عالی نرمافزار کتیا محیط طراحی و تحلیل مکانیزم (DMU Kinematics) است که به شما این امکان را میدهد که قبل از ساخت یک مکانیزم از عملکرد صحیح آن بهصورت انیمشین مطلع بشوید.
محیط حل المان محدود: بسیار جالب است که بدانید نرمافزار کتیا محیط حل المان محدود را دارد و این امکان و قابلیت را به میدهد که مایل ساده مهندسی را حل کنید.
سایر محیطها: نرم افزار کتیا علاوه بر محیطهای ذکر شده دارای سایر محیطها مانند محیط طراحی ارگونومیک، محیط طراحی ابر نقاط و غیره نیز است.
در دوره آموزش نرم افزار کتیا تمام محیطهای گفته شده معرفی و به آنها خواهیم پرداخت تا کاربر به بهترین شکل محیط و نحوه کار آن را درک کند.
بازار کار کتیا
نرم افزار Catia امروزه توانسته جایگاه خوب و مناسبی را در کنار سایر نرمافزارهای گرافیکی دیگر، بگیرد. درواقع نرمافزارهای گوناگونی برای مدلسازی، تحلیل و بهینهسازی فرآیند ساخت در ایران و جهان وجود دارد که کتیا یکی از آنها است.
بازار کار کتیا در ایران
شرکتهای بزرگی مثل بوئینگ، ایرباس، آئودی، فورد، زیمنس، نیسان و… در طراحیهای خود از نرمافزار کتیا بهره میگیرند. در ایران نیز 2 شرکت معروف خودروسازی سایپا و ایرانخودرو نرمافزار کتیا را بهعنوان نرمافزار اصلی طراحی خود انتخاب کردهاند. قطعاً مسلط بودن به نرم افزار CATiA، تمام نیازهای یک مهندس مکانیک در جهت طراحی صنعتی را برطرف میسازد.
اگر میخواهید به نرم افزار کتیا مسلط شوید و توانایی این را داشته باشید که وارد بازار کار آن شوید، هماکنون از طریق ثبتنام در دوره آموزش نرم افزار کتیا مکتب خونه، اولین قدم را بردارید.
دورههای مرتبط دیگر:
آموزش کامسول
آموزش برنامه نویسی متلب
آموزش آباکوس
دوره آموزش نرمافزار کتیا (مقدماتی) دورهای با امتیاز نهایی 4.9 میباشد و توسط دوره بین که موتور جستجوی بهترین دوره های آموزشی میباشد، تحلیل، بررسی و امتیازدهی شده است. مدت زمان این دوره 149 ساعت و 52 دقیقه میباشد که در مکتب خونه توسط علیرضا محمدزاده مدرس این دوره ارائه شده است. قابل توجه است که این دوره مدرک دارد و دوره مذکور 1,019,000 تومان میباشد.
همچنین میتوانید با کلیک بر روی دکمه شروع یادگیری به آموزشگاه ارائهدهنده متصل شوید و دوره آموزش نرمافزار کتیا (مقدماتی) را تهیه نمایید.
علاوه بر این، شما عزیزان میتوانید همه دورههای مدرسه و دانشگاه سراسر اینترنت را در صفحه مدرسه و دانشگاه در دورهبین مشاهده، مقایسه و بهترین دوره از نظر کیفیت و قیمت را به آسانی انتخاب نمایید.
دورههای مشابه
آموزش جامع نرمافزار سالیدورک از مقدماتی تا پیشرفته
محمدمتین داودی
مکتب خونه
آموزش تحلیل دینامیکی با استفاده از نرمافزار ادمز (مقدماتی)
هادی فتحی پور مطلق
مکتب خونه
نظرات فراگیران
حسین
با عرض سلام و ادب خدمت استاد عزیز و تشکر بابت نحوه تدریس و تسلط بر مطالب . دوره خیلی خوب و کاربردی هست ، درخواست دارم در صورت امکان دوره پیشرفته که محیط generative shape design رو هم شامل بشه منتشر کنید
سعید
واقعا دوره خوب و کاریردی بود لطفا دوره پیشرفته کتیارو هم بزارید
علیرضا
با عرض سلام و خدا قوت خدمت استاد گرامی و هم کلاسیها به نظرم یک دوره شسته رُفته و دارای نمره بالایی بود و توصیه میکنم در صورت مهیا بودن شرایطتون حتما در این دوره شرکت کنید. استاد این دوره سعی داشتن که کم نذارن و واقعا ازین بابت راضیام بالاخره هر دوره.ای یکسری نقص هم داره که به نظرم در این دوره قابل چشم پوشی است و مشکلی نیست.
امیر
با عرض سلام و احترام فراوان در ابتدا جا دارد از مکتب خونه و استاد بزرگوار بابت این دوره بی نظر تشکر کنم و به همه عزیزان توصیه می کنم. اما مشکلی که بنده دارم درمورد ورژن نرم افزاری هست که استاد بزرگوار فقط تمرین ها را در ورژن کتیا خودشان که واقعا به سختی گیر می آید و نصبش سخت است تصحیح می فرمایند و بنده در حال حاضر با نصب این ورژن مشکل دارم. اگر استاد بزرگوار این امکان را می دادند که تمرین ارسالی با ورژن جدید هم تصحیح بفرمایند ممنون می شونم.
پریناز
با عرض سلام و وقت بخیر بسیار دوره ی خوبی بود اموزش ها کامل و دقیق بود ممنونم از استاد بزرگوار فقط یه سوال اینکه جزوه ای که توی جلسات گفتن رو من پیدا نکردم چندین بار صحبت از جزوه بود ممنون میشم pdfقرار بدید