معرفی رشته مهندسی برق
بررسی کامل دوره
- نظرات :16 نظر4.6
- آموزشگاه:مکتب خونه4.2
- مدرس:رضا سروری، حمیدرضا امین داور و ...4.6
- زمان:2 ساعت و 59 دقیقه
- مدرک:دارد
- توضیحات:دارد
توضیحات
مهندسی برق از رشتههای برتر برای دانشآموزانی است که در رشته ریاضی فیزیک درس میخوانند. تحصیل در این رشته نیاز به پیشزمینه محاسباتی قوی دارد؛ بنابراین میتوان گفت که رشته نسبتاً سختی به شمار میرود و تنها کسانی از پس آن برمیآیند که علاقه زیادی به مدارهای مختلف و محاسبات طولانی داشته باشند. در این مقاله میخواهیم هرآنچه را باید درباره تحصیل در این رشته بدانید؛ با شما در میان بگذاریم.
چه مباحثی در رشته مهندسی برق مطرح میشود؟
در رشته مهندسی برق شما با دستگاهها و سیستمهای الکتریکی آشنا شده و وارد دنیای الکترومغناطیس میشوید. در این رشته یاد خواهید گرفت که چگونه یک مدار الکتریکی را طراحی و حل کنید. همچنین تا حد زیادی با سختافزارهای موجود در این حوزه و نحوه کار آنها آشنا خواهید شد. در کنار اینها کار با سیستمهای الکتریکی در مقیاسهای مختلف را یاد خواهید گرفت و با مواد سازنده آن آشنا میشوید.
گرایشهای رشته مهندسی برق
یکی از چالشهایی که در زمان انتخاب رشته یا ورود به دانشگاه در رشته برق وجود دارد؛ انتخاب گرایشهای مختلف این رشته است. در حال حاضر مهندسی برق در چهار گرایش در دانشگاههای ایران تدریس میشود که عبارتاند از:
1- برق مخابرات
در این گرایش افراد با مخابرات نوری و امواج مخابراتی آشنا خواهند شد. همچنین یاد میگیرند که چطور ارتباط میان کاربران را بهینه کنند. این گرایش دارای دو زیرمجموعه میدان و سیستم است. در زیرمجموعه میدان، بهترین وسایل برای انتقال امواج بررسی شده و در زیرمجموعه سیستم، تبدیل سیگنالها به یکدیگر مورد بررسی قرار میگیرد.
2- برق قدرت
این گرایش یکی از رشتههای پولساز در دنیا محسوب میشود که با تولید و انتقال جریان برق سروکار دارد. به همین دلیل در این گرایش شما علاوه بر آشنایی با نحوه کار نیروگاههای تولید برق و راهکارهای افزایش بازدهی آنها، با شیوه انتقال برق و توزیع آن در شبکههای مختلف نیز آشنا خواهید شد
3- برق کنترل
در برق کنترل شما میتوانید باتوجهبه شرایط یک سیستم، ورودیها و خروجیهای آن را کنترل کنید. بهاینترتیب میتوان یک قطعه با شکل خاص را تولید کنند. همچنین مهندسان برق کنترل میتوانند در اتوماتیک کردن خطوط تولید نیز نقش مؤثری را ایفا کنند. ماهیت گرایش کنترل، محاسبات و ریاضیات است؛ به همین دلیل ممکن است در این گرایش به طور مستقیم با سیستمهای الکتریکی سروکار نداشته باشید.
4- برق الکترونیک
در گرایش برق الکترونیک، شما با تأثیری که الکترونها بر روی توسعه دستگاهها و قطعات مختلف دارند؛ آشنا خواهید شد. بهاینترتیب میتوانید سیستمهای الکترونیکی را تجزیه کرده و یا آنها را طراحی کنید. همچنین با شیوههای نگهداری از این سیستمها نیز آشنا خواهید شد.
نکته مهم: برای تحصیل در مقطع کارشناسی مهندسی برق، گرایشهای مختلف تنها در چند واحد خاص با هم تفاوت دارند که در ترمهای آخر تحصیلی ارائه میشوند؛ بنابراین دروس پایه برای تمامی این گرایشها، یکسان خواهد بود.
بازار کار رشته مهندسی برق
رشته مهندسی برق در قسمتهای مختلفی از زندگی ما کاربرد دارد و شما میتوانید در زمان فارغالتحصیل شدن از این رشته، وارد حوزههای کاری مختلفی شوید. مهمترین نکته برای ورود به بازار کار در این رشته، آشنایی کامل با نرمافزارها و سختافزارهای موردنیاز است. واضح است که بازار کار تنها به یک فارغالتحصیل با نمرات بالا نیاز ندارد؛ بلکه شما باید بتوانید با چالشهای موجود در این زمینه مواجه شده و راهحلهای مؤثری را برای حل آنها ارائه دهید.
یک فارغالتحصیل رشته برق میتواند در زمینه تولید و طراحی انواع مدارها و وسایل الکتریکی فعالیت کند. بهعنوانمثال رایانه و گوشیهای هوشمند امروزی، نمونههای بسیار خوبی از قدرت مهندسی برق هستند. همچنین سیستمهای مکانیزه در کارخانهها، رباتها و سنسورها نیز همگی دستپرورده مهندسان برق هستند. شما میتوانید با دانشی که در این رشته به دست میآورید؛ در پروژههای فضایی و یا حتی طراحی و تولید دستگاههای پزشکی نیز مشغول به کار شوید.
سازمانهایی که متقاضی استخدام مهندسان برق هستند؛ عبارتاند از:
1- مخابرات و شرکتهای مخابراتی2- صداوسیما3- نیروگاههای برق4- وزارت برق5- شرکتهای طراح برد و وسایل الکتریکی6- شرکتهایی که با دستگاههای الکتریکی سروکار داشته و نیاز به یک مهندس ناظر برای کنترل این سیستمها دارند.7- صنایع دفاع8- کارخانههای خودروسازی9- کارخانههای آهن10- کارخانههای سیمان
نکته مهم: در رشته مهندسی برق، چند واحد تحصیلی اجباری با عنوان کارآموزی قرار گرفته که به دانشجویان این رشته فرصت میدهد تا در طی یک دوره سه تا ششماهه، در یک شرکت مشغول به کار شده و مهارتهای عملی خود را بهبود ببخشند. این فرصتی است که دانشجویان میتوانند از آن برای استخدام و یا راهاندازی یک کار شخصی در آینده استفاده کنند.
دوره معرفی رشته مهندسی برق دورهای با امتیاز نهایی 5 میباشد و توسط دوره بین که موتور جستجوی بهترین دوره های آموزشی میباشد، تحلیل، بررسی و امتیازدهی شده است. مدت زمان این دوره 2 ساعت و 59 دقیقه میباشد که در مکتب خونه توسط رضا سروری، حمیدرضا امین داور و ... مدرس این دوره ارائه شده است. قابل توجه است که این دوره مدرک دارد و دوره مذکور رایگان میباشد.
همچنین میتوانید با کلیک بر روی دکمه شروع یادگیری به آموزشگاه ارائهدهنده متصل شوید و دوره معرفی رشته مهندسی برق را تهیه نمایید.
علاوه بر این، شما عزیزان میتوانید همه دورههای مدرسه و دانشگاه سراسر اینترنت را در صفحه مدرسه و دانشگاه در دورهبین مشاهده، مقایسه و بهترین دوره از نظر کیفیت و قیمت را به آسانی انتخاب نمایید.
دورههای مشابه
معرفی رشته مهندسی برق – دانشگاه، بازار کار، ادامه تحصیل و مهاجرت (رایگان)
نیما بیرانوند
فرادرس
معرفی رشته مهندسی هوافضا – دانشگاه، بازار کار، ادامه تحصیل و مهاجرت (رایگان)
عباس دری
فرادرس
معرفی رشته مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی – دانشگاه، بازار کار، ادامه تحصیل و مهاجرت
افسانه چادردوز جدی
فرادرس
معرفی رشته مهندسی نساجی – دانشگاه، بازار کار، ادامه تحصیل و مهاجرت (رایگان)
فاطمه رستمی
فرادرس
نظرات فراگیران
کاربر مکتبخونه
خیلی خوب بود
سعید
عالی بود